03 April, 2010

Combourile 'hardcore' in freestyle sunt aproape inutile si o pierdere de timp !

Aici in acest post voi explica de ce ...
Combinatiile de trickuri din categoria airmoves sunt foarte populare in freestyle. S-a creat acest 'trend' de "hardcore airmoves" care se refera la acele combinatii foarte grele, care includ "no touch combos" -> exemplu de combo no touch .
Sunt freestyleri in lume(vreo 30-40) care au devenit extrem de buni la astfel de combouri, si care sunt foarte cunoscuti si renumiti in lumea fs-ului datorita clipurilor lor cu astfel de "hardcore airmoves" cu adevarat foarte grele. AM boldat specificatia despre 'clipuri', pentru ca este cu totul altceva atunci cand sunt live, intr-un LP(live performance), cand trebuie sa arate ce stiu, in 2-3 minute de exemplu... E clar ca atunci, nu mai fac asa de bine aceste combouri, si foarte multi dintre ei ies foarte 'prost' incercand sa faca astfel de combinatii ca cele pe care le faceau in clipuri, dar care nu le reusesc, astfel scapand mingea de multe ori pe durata unui LP, rezultand ceva dezastruos - exemple puteti gasi si pe blogul meu la unii freestyleri romani...

 Atunci cand ei fac un clip de fs, filmeaza cate o ora-doua pe zi, sau la doua zile, si intr-o luna scot un clip cu 6-7-8 astfel de combouri senzationale(le-ar numi unii). Tocmai ca aceste combouri nu le ies oricand... incearca intr-o jumate de ora acelasi combo pe care pana la urma il fac, dar cand e vorba sa faca live, sunt doar vreo 3-4-5 in lume care sunt in stare sa faca tipuri de combinatii 'hardcore' apropiate de dificultatea celor pe care le fac in clipurile lor!
Nu e de condamnat nimic la acesti freestyleri, pentru ca intr-adevar acele combouri sunt extrem de greu de facut si de aceea nu prea pot fi facute live fara greseala.. decat de unii care s-au antrenat extrem de mult(si cand spun extrem de mult, ma refer "EXTREM DE MULT")
Tocmai de aceea consider ca daca esti freestyler la inceput, nu prea are nici un rost sa te apuci sa faci prea mult astfel de combouri, decat daca iti dedici FOARTE mult timp acestor antrenamente...Dupa parerea mea singurul motiv/scop pe care l-ai putea avea sa te antrenezi foarte mult la astfel de combinatii si sa incerci sa faci astfel de combouri, este POATE DOAR aprecierea altor freestyleri, pe forumuri, pe internet, la clipurile tale. ATAT !
Daca vrei sa obtii ceva cu freestyle-ul, sa devii un performer bun, care poate sa castige si ceva bani facand astfel de show uri la diverse evenimente si evident implinirea cea mai inalta posibil dupa mine - sa ajungi sa ai un contract cu vreo firma mare de sport, si sa le promovezi brandul prin freestyle - atunci nu trebuie sa iti aloci prea mult timp combourilor de airmoves prea grele, pentru ca sunt foarte mici sansele sa ajungi sa le poti face exact asa cum speri, intr-un LP !

Exemple de freestyleri renumiti pt clipurile lor de "hardcore airmoves" care live nu s-au apropiat deloc ca dificultate de ce aveau pe filmari pe net(exemple recente de la competitia din Polonia) :
Palle: http://www.youtube.com/watch?v=6poKxm1WF0c
Oli:  http://www.youtube.com/watch?v=Nkzr6_uXZLc
Azun: http://www.youtube.com/watch?v=5pHHDZHx08Y

4 comments:

  1. asa e AL ai mare dreptate
    cred k singurii kre fac bn hardcore combos live sunt skora fx si michryc

    ReplyDelete
  2. asa cred si io ca combourile astea cu picioarele peste minge sunt enervante la ochi de facut in LP-uri. allround controlat cu chestii de show e super tare, dar si asta e greu d realizat.

    ReplyDelete
  3. @ mirel - n-ai inteles nimic... eu n-am zis ca acele combouri sunt enervante la ochi !

    ReplyDelete
  4. da ce sa zic... ca si eu ma asteptam de la freestyleri astia renumiti prin videoclipurile lor de freestyle football de pe youtube :) dar la LP asta ce au facut asa special (ce au facut intr-un clip de exemplu) deci uneori chiar e o pierdere de timp antrenandu-te pe combouri dificile asa cum spune si AL!!!

    ReplyDelete