10 February, 2012

Gervinho gol superb dar mai ales driblingul. Ivory Coast - Mali 1-0

Ivory Coast - Mali 1-0  la African Cup Of Nations Semifinala.
Gervinho da un gol senzational cum spun multi.

Eu spun ca senzational este acel dribling foarte subtil si de finete. Adversarul nici nu isi da seama cand ii tece mingea printre picioare, pentru ca Gervinho o atinge doar foarte fin cu varful ghetei.
Dupa aceea, e adevarat ca are o cursa foarte buna in mare viteza; dar nu i se mai opune rezistenta. Pana sa ajunga la poarta, nici un alt jucator nu se mai pune in calea sa.

Fundasul care era in pozitie centrala face greseala de a ramane in zona respectiva, pentru ca il vede pe Gervinho initial alergand paralel cu linia de aut destul de mult in lateral. Acesta face ce nu multi jucatori fac, si la un moment dat schimba radical directia de alergare, indreptandu-se direct spre poarta. Majoritatea altor jucatori incetinesc, nefiind siguri ca pot termina cursa pana la poarta fara sa fie ajunsi din urma de cel din spate, si cauta sa centreze, sau in orice caz, sa astepte ajutor de la coechipieri.
Ei bine, Gervinho profita de traiectoria libera catre poarta, mentine sprintul la o viteza foarte buna, si marcheaza simplu la coltul lung.

No comments:

Post a Comment