29 May, 2012

Concursul de Freestyle Football Iasi 13 mai. Detalii generale

Se anunta concurs de Freestyle la Iasi pe 13 mai, organizat in principal de Primaria Iasiului. Acestia puneau la dispozitie locatia si amplasarea spatiului in care se va desfasura concursul, asigurau cazarea concurentilor la un camin studentesc din campusul Tudor Vladimirescu, fara ca acestia sa trebuiasca sa plateasca si de asemenea ofereau si premii in bani anuntate inaintea concursului pentru locurile 1, 2 si 3 -- 700, 500 si 300 lei.
Aceste detalii sunt foarte multumitoare pentru oricare dintre potentialii participanti, chiar surprinde in mod foarte placut, acordarea premiilor in bani si asigurarea cazarii, avand in vedere ca acest sport este inca putin cunoscut in Romania, si are foarte putini participanti care sa poata presta la un nivel bun, ridicat.

M-am exprimat la inceput "se anunta concurs la Iasi" ... ei bine, pentru cei multi ar putea parea ca si cum s-a anuntat intr-un ziar cunoscut, sau pe vreun site de sport dintre cele cunoscute in Romania, cum ar fi gsp sau sport.ro sau prosport.ro, sau poate chiar pe un post de stiri de la televizor.
NU A FOST DELOC ASA! Nu s-a intamplat nici una dintre astea. Anuntul a fost facut in niste grupuri foarte restranse, trimis "din mana in mana", de pe un id de mess la altul, intre prieteni...

Aflati ca eu nu am fost anuntat de acest concurs. Cel putin nu de Principala presoana care s-a ocupat de raspandirea ideii acestui concurs catre freestylerii din Romania, si anume Machedon Bogdan, si el practicant de freestyle-football. Se pare ca acesta si-a creat o pagina de facebook prin care vrea sa reprezinte comunitatea de practicanti de freestyle din Romania.

Eu nu am fost anuntat de acest reprezentant despre acest concurs! Eu, fiind unul dintre cei mai cunoscuti freestyleri din Romania, si spun asta nu doar ca asa vreau eu, ci bazat pe niste fapte simple reale palpabile verificabile, cum ar fi ca sunt unul din primii care a realizat un clip de freestyle in Romania, primul fiind postat in vara lui 2006 de pe contul meu actual de yt - youtube.com/alexandrual, si ca atunci cand cauti pe internet " freestyle football romania" "scheme cu mingea Romania " sunt unul din primele 2-3 nume care apar..
Deci nu poate fi vorba sub nici o forma de faptul ca nu stiau de mine, de existanta mea ca practicant al acestui sport. Si asta se poate verifica foarte simplu, daca va uitati la cateva dintre clipurile mele, putand sa vedeti comentarii lasate si de contul de yt al acestui Machedon Bogdan - freestylersro. Dar in principiu, nu este vorba doar de el... toti freestylerii care au participat la competitie si chiar si cei care nu au fost prezenti, stiau de existenta mea ca freestyler, a canalului meu de yt, a clipurilor mele.

Totusi am aflat de acest concurs, NU voi spune de unde, sau mai bine-zis de la cine am primit aceasta informatie legata de organizarea acestui campionat de freestyle, care apropo, am aflat mai tarziu ca era denumit, promovat de ei, membrii acestui grup restrans de asa-zisi reprezentanti ai comunitatii, ca fiind CAMPIONAT NATIONAL. Deci promovezi campionatul asta astfel, dar nu il anunti pe unul din cei mai cunoscuti si mai activi in ce priveste clipurile si promovarea acestui domeniu...
Cam cum vi se pare treaba asta oameni buni ?

La concurs au fost prezenti 8 participanti freestyleri: Eu (Alexandru Stan), Stefan Florescu, Fabian Barna, Lucian "Lucius" Georgescu, Machedon "misterio" Bogdan, Marius Clavac, Lucian "Luky" Curelaru, Vlad Batrinu.

Juriul a fost alcatuit din 3 persoane, dintre care doar pe doua din ele le stiu. Este vorba despre Radu Caluser si Calin "nu-mai-stiu-cum" - fosti practicanti de freestyle (nu sunt sigur, poate ca unu din ei inca mai practica) amandoi cunoscandu-i pe majoritatea freestylerilor din Romania, si foarte bine pe cativa dintre cei prezenti la aceasta competitie. Acest juriu, am inteles ca a fost ales de Bogdan Machedon, cel responsabil de anuntarea freestylerilor din Romania despre acest concurs, cel care a facut sistemul de desfasurare a concursului, si in acelasi timp concurent in acest campionat... :O STIU! ati avut un blocaj mental acum, nu? Va cred si eu... e destul de bulversant si stupefiant cate atribuiri au intrat intr-o singura persoana. Hai sa zicem ca primele se puteau adauga unele langa altele fara probleme, dar cand adaugi si statutul de CONCURENT alaturi de ALEGATOR AL JURIULUI treaba devine .... suspecta ?!?!

De unde stiu asta? o sa ma intrebati... Va pot spune urmatoarele lucruri:
Am vorbit cu cele doua persoane care reprezentau organizatorii din partea primariei Iasi, cei care au facut posibila desfasurarea concursului in sala respectiva, si care au facut legatura intre primaria Iasiului si posibilitatea organizarii acestui eveniment/concurs. Baiatul pe care l-am intrebat cine este in juriu a spus ca nu stie. Pur si simplu nu stia. Desigur numele lor aparea pe o foaie pe acolo, si cred ca au fost anuntati la inceput, dar mi-e destul de clar ca nu ei se ocupasera de alegerea membrilor juriului, cum nici cealalta persoana, o domnisoara, cand am intrebat-o cu 2 zile inainte de concurs, nu stia care va fi componenta juriului.

In prima faza au fost niste rutine individuale de maxim 2 minute, in urma carora se facea un clasament top 8, care intrau in sferturi. In cazul de fata, fiind 8 cu totii, nu au mai avut o asa mare importanta, decat in alcatuirea perechilor care formau sferturile de finala(sub forma de battle).
Battle-urile se desfasurau astfel: Un battle dura 3 minute, fiecare dintre cei doi care se confruntau, avand 3 runde a cate 30 de secunde de freestyle, rundele desfasurandu-se alternativ, cand unul cand celalalt. In urma celor 3 runde, fiecare membru al juriului desemna castigator ori pe unul ori pe altul, ori egalitate. In cazul in care in urma deciziilor celor 3 jurati, scorul era egal, urma extraround, adica inca o singura runda de fiecare de 30 secunde.

Sferturile de finala au fost:
*Machedon Bogdan vs Marius Clavac - castigator Machedon
*Lucian "Lucius" Georgescu vs Fabian barna - castigator Lucian Georgescu
Mai multe comentarii despre battle-uri si prestatiile freestylerilorvoi pune imediat in alt articol.
*Alexandru Stan (eu) vs Stefan Florescu - castigator Stefan Florescu ... exact in ce conditii si cum s-a desfasurat battle-ul foarte curand de asemenea in alt articol.
*Lucian "Luky" Curelaru vs Vlad Batrinu - castigator Vlad Batrinu

Semifinalele :
*Machedon "misterio" Bogdan vs Lucian "Lucius" Georgescu - castigator Machedon Bogdan
*Stefan Florescu vs Vlad Batrinu - castigator Stefan Florescu

Finala: Stefan Florescu vs Machedon Bogdan - Castigator Machedon Bogdan - O sa vedeti in curand exact cum s-a desfasurat totul. Credeti-ma, este foarte interesant!

Primele locuri (a fost si finala mica, in care a castigat locul 3 Lucian Georgescu) au primit premii in Bani si alte mici articole sau reviste
Si eu, dragii mei 865 de cititori 'minus' acei cativa care nu imi sunteti asa de dragi, am primit premiul de popularitate, un lucru surprinzator pentru mine, dar dintr-un singur motiv, si anume acela ca nu se stia de existanta acestui premiu, cel putin eu nu stiam. Din celalalt punct de vedere al celui care merita un astfel de premiu nu mai este surprinderea atat de mare pentru ca s-a intamplat un lucru foarte interesant acolo la Iasi: cei prezenti in public, fiind in numar destul de redus din cauza faptului ca s-a schimbat locatia, si nu s-a mai desfasurat afara ci intr-o sala, pentru a nu risca sa fim deranjati de ploaie, au avut o reactie extraordinara care pe mine m-a bucurat enorm!
Desi in public erau majoritatea veniti sa ii vada pe concurentii din Iasi, si nici unul dintre ei nu ma cunostea pana sa apar acolo la aceasta competitie, in timpul Battle-ului meu cu Stefan, au inceput sa aplaude la secventele facute de mine, si sa ma sustina inainte de luarea deciziei juriului strigandu-mi numele. Apoi dupa ce s-a luat decizia care m-a scos din competitie inca din sferturi, mai multe persoane din public au venit la mine si mi-au spus ca meritam sa merg mai departe si ca le-a placut foarte mult ceea ce am aratat. Erau oameni veniti pentru altii, pentru cei din Iasi, in orice caz nu pentru mine din prima faza, dar au fost destul de sinceri si de obiectivi ca sa vada pe cineva nou si sa aprecieze si sa isi exprime aceasta aprecierea fata de mine. Pentru asta le multumesc foarte mult si a contat foarte mult pentru mine!

Urmariti in continuare acest blog si facebook-ul meu unde voi posta in maxim doua zile, filmari video cu toate battle-urile din concurs + analize asupra lor si alte cateva detalii despre ce s-a intamplat in jurul acestui concurs, despre lucruri si reactii care fac trimitere la legitimitatea juriului.


De asemenea voi vorbi despre toti ceilalti freestyleri din competitie, despre prestatiile lor, cine merita sa castige acest concurs si de ce, si care este cel mai promitator freestyler pentru viitor
2 comments:

 1. Am vazut battle-ul dintr tine si stefan florescu, in opinia mea meritai sa castigi man ! Esti unic la schema cu coarda in romania , plus de asta, lumea striga in vid stefan florescu doar pentru ca a auzit de el la tv, neavand o treaba cu freestyle-ul specatorii ! Nu te astepta ca in urmatorii 10 ani in Romania sa fie un juriu corect de freestyle pentru ca prea putini stiu sa judece cu adevarat un trick, o greseala ! Concluzia mea : ai fost clar peste stefan florescu, si Machedon a castigat prin pile !

  ReplyDelete
 2. merci de coment... vezi ca am pus un nou articol in care am postat toate battle-urile.
  Dar asta e culmea legat de juriu, ca cel putin pe aia doi pe care ii stiu cine sunt, stiu ca au fost freestyleri, si tocmai asta este ca ei cunosc ce inseamna freestyle, si ar trebui sa judece destul de bine un battle ! Evident ca atunci cand e stransa lupta dintre concurenti, decizia poate merge in orice directie.. dar atunci cand e clara... trebuie o singura decizie.. Nu as spune chir ca a castigat pe pile.. pentru ca nu cred ca era stabilit dinainte de ei ca el trebuie sa castige... dar voi puncta totusi unde mi se pare ca s-a gresit... citeste articolul 2, si mai urmeaza inca unu.. :)
  Salut!
  Alex

  ReplyDelete