05 August, 2009

Red Bull Street Style - freestyle_football competition

'Red Bull Street Style' este denumirea data competitiilor de freestyle-football organizate in multe tari din lume de RED BULL !

La ora actuala, aceste competitii RBSS sunt cam cele mai tari in lume la freestyle. Red Bull facea astfel de competitii in diverse tari, competitii nationale, si in anul 2008 a fost pentru prima data cand s-a facut si o finala mondiala, aproximativ 40 de reprezentanti din 40 de tari intrecandu-se in marea finala din Brazilia, Sao Paulo pentru marele premiu. Cei 40 de reprezentanti erau alesi in urma competitiilor nationale din tarile respective.


Red Bull nu face competiile astea decat in unele tari, si banuiesc ca se bazeaza in primul rand pe numarul de freestyleri de nivel inalt din fiecare tara. Cum deja freestyle ul a devenit foarte popular in strainatate, mai ales datorita internetului, banuiesc ca nu este asa de greu pentru aceia care organizeaza astfel de concursuri sa vada cam care sunt tarile in care freestyle ul este la un nivel destul de bun ca sa merite o astfel de competitie.

Dar acum ceva timp am vazut pe NET niste clipuri de la niste competitii locale RBSS, in care pana si finala turneului a fost foarte 'saraca', avand in vedere nivelul mondial al freestyle ului actual.
exemplu: finala RBSS din Richmond
RBSS Richmond - LIS vs Falcon - Final

Ce am mai vazut si mi s-a parut interesant a fost un montaj de faze de la RBSS din DOha-Qatar, si aici performance urile parand destul de slabe.


Astfel am ajuns sa constat un lucru - poate ca aceste competitii, sau mai bine zis organizarea lor, nu tine doar de calitatea freestylerilor din tarile respective, si poate ca de fapt nu este nimeni care sta sa analizeze nivelul freestylerilor de acolo, ci banii sunt foarte importanti si nivelul economic al tarii respective. De fapt cred ca e vorba de sponsorii, firmele sau asociatiile care se ocupa de astfel de evenimente in domeniul sportului/entertainmentului si care aud de acest fenomen - freestyle - si in colaborare cu cei de la REB BULL decid sa faca asa ceva...

In orice caz, nu pot fi 100 % sigur de chestiile pe care le-am spus mai sus pentru ca nu am luat legatura personal cu nici o persoana care se ocupa de vreo astfel de competitie; tot ce am facut a fost sa deduc niste chestii din ce am vazut pe internet despre aceste competitii organizate de red bull in domeniul freestyle-football.

Ma intreb cand se va realiza si in Romania un RBSS.
Dar un lucru va pot spune sigur: In Romania sunt cel putin 4 freestyleri care pot face clar un show live mult mai bun decat ce ati vazut la baietii aia din Richmond care erau finalistii concursului.

No comments:

Post a Comment