28 May, 2011

Cum sa faci un videoclip bun si entertaining de freestyle partea I

Nu ma refer la trickurile pe care le faci in acel clip.. pentru ca asta tine de nivelul la care te aflii, esti mai bun sau mai prost, dar chiar si daca nu faci foarte multe scheme grele sau spectaculoase, tot trebuie sa tii cont de niste chestii pentru ca cel care priveste sa nu se plictiseasca.

Sunt multe clipuri de freestyle facute de romani care sunt pur si simplu prost facute si gandite si editate astfel incat chiar daca unu din ele are doar 1 minut jumate, dupa ce te uiti 30 de secunde nu iti vine sa te mai uiti pana la sfarsit.

E de preferat sa aveti o camera de filmat buna la care imaginea sa fie clara, dar pana la urma asta tine de mai multe aspecte, si asta este... fiecare filmeaza cu ce are. Dar e de preferat.. pentru ca o imagine limpede este mult mai placut de privit decat una incetosata sau intunecata.

Locatia in care filmati este importanta. Ar fi bine sa aveti in spate, in plan secund, un monument frumos/interesant, sau o padure, sau munti, sau un copac interesant. Cel mai simplu pt a gasi o locatie buna fara sa iti bati prea mult capul, ar fi sa te duci in parc: copaci, zone deschise, zone cu iarba, o fantana poate.
Daca ai pubele de gunoi in spate de exemplu, sau un garaj, atunci e naspa !!!

Daca va propuneti sa faceti 10 secvente cu scheme sau combinatii de scheme, ar fi bine sa nu le filmati pe toate in acelasi loc. Pentru ca acelasi cadru pe toata durata clipului face ca acel clip sa devina PLICTISITOR. Dar daca nu aveti timp, sau ma rog, pentru orice alt motiv, nu puteti sa schimbati locul filamrii, macar fiti inteligenti ! Ganditi! Asta bineinteles, daca intr-adevar doriti si voi sa fie un clip pe care cat mai multa lume sa il priveasca cu placere, si pana la capat. Chiar daca inregistrati toate miscarile in acelasi loc, puneti camera in diferite locuri astfel schimband unghiul de filmare. Mai departe, mai aproape, mai la stanga mai la dreapta, pe pamant, si apoi pe ceva mai inalt, un ghiozdan de exemplu sau o banca.

Cam atat pentru acum. Voi continua sa vorbesc despre Editarea Video in partea a II-a.
AL

No comments:

Post a Comment