26 May, 2011

Franturi ramase din Finala Cupei Dinamo-Steaua

Finala cupei a fost unul din foarte putinele meciuri din Romania la care ma mai uit, si alea din cauza ca mai joc la pariuri si sunt, astfel, interesat in mod direct de rezultatul final.
Fotbalul in general este marea mea pasiune, si imi place la nebunie, dar ce se joaca la noi de cele mai multe ori, nu este acel ceva care m-a atras si de care m-am 'indragostit' candva, si pe care inca il mai caut si admir unde se poate: Champions League, Spania(mai mult Barca si Real), Germania(mai mult Dortmund si Bayern) ...

Domne' meciu asta intr-adevar nu a fost rau, ba a fost chiar bun: am vazut determinare, joc destul de rapid, si faze de poarta.

*Candva pe la inceputul meciului, Torje intra in careu, ajunge intr-un unghi nu foarte confortabil, si face ce aproape nici un atacant roman mai niciodata nu face: ataca poarta in mod surprinzator, ceva intotdeauna indicat pentru orice atacant care se respecta in asemenea faze. si mai mult decat atat, o face si bine! Suteaza si mingea ia o traiectorie naucitoare pentru portar lovind bara aproape de vinclul din coltul opus.

*Lovitura libera pentru Steaua la marginea careului. "Asa de aproape de careu... in Romania.. la Steaua... cine naiba sa bata??" de fapt de data asta stiam, si chiar inainte, spun cu voce tare catre cei care se uitau la meci cu mine "aahh.. bate Dica si da gol!" Majoritatea celor din Romania care suteaza "bine", de la distanta asta ar fi dat-o ori la baiatu de pe ultimu rand din peluza, ori in plexul unuia din zid, incercand sa 'gaseasca bresa'. Dar Dar pentru Dica este exact genul de executie pe care doar un jucator cu 'glezna fina'o poate da: lobata cat sa treaca peste zid, si destul de incet cat sa ramana sub bara, plasata strategic. Cu toata aceasta certitudine pe care o aveam, Dica totusi ne surprinde pe toti, inclusiv pe portarul advers, care probabil a gandit ca mine ducandu-se catre coltul zidului. Mingea se duce in vinclul de unde plecase Balgradean.
1-0 pentru Steaua

*Intr-o finala de cupa, nu putea sa lipseasca vesnicul maieu zmangalit aratat tribunei... iar de data asta a fost ceva special... "Oli, ramai in ghencea! Aici e casa ta" spuse textul din mainile lui Dica. Si acum imi vine sa rad cand citesc. Cred ca Dica nu stia de intentiile patronului, cu toate ca acestea fusesera prezentate din greu la TV...probabil nu ii lasa sa se uite la televizor in cantonament.
Trebuia sa zica: "Ramai in Ghencea, si dupa ce ne face nea Gigi baza sportiva, te muti cu noi in Pipera! Acolo va fi casa ta!"

*Torje, ce a zis? sa fie el mai prejos? si el poate sa dea gol din lovitura libera... pe coltul portarului. Acelasi lucru se intampla: portarul pleaca din locul in care este trimisa mingea, pe jos de data aceasta. GOL!
1 - 1

*Nici nu a inceput bine a doua repriza, si Barboianu, desi ajunge clar primul la minge inaintea adversarului, decide sa loveasca mingea cam prea inspre propria poarta, si cam prea pe colt. Decizie proasta: AUTOGOL!
2 - 1 pentru Steaua

*Asa-zisii suporteri arunca torje... pardon, TORTE in teren ca nebunii. MM in sinea lui: "Bah, in ritmu asta pierdem 3-0, mai bine salvez eu ziua ca sa putem sa salvam sezonu", si se duce prin teren brusc catre galerie cu mainile impreunate si apoi gesticuland, parca zicand: "Ce aveti mah? chiar daca a dat Dinamo al treilea gol, de fapt noi conducem. calmati-va!"

*O torta zboara chiar pe langa urechile lui Torje, el fiind in atac, si totusi continua faza in imediata fractiune de secunda, centrand ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Din pacate meciul este intrerupt de arbitru, caruia se pare ca i-a placut foarte mult sa iasa in lumina reflectoarelor. Poate prea mult.

*La autogolul lui Barboianu, Gigi incepuse sa sara isteric in loja, la care Oli ramanand pe scaun, parca neintelegand bucuria exagerata 'de gol' a patronului - "A FOST AUTOGOL! AUTOGOL!"  :))

Chiar si dupa toate cele pe care le-a facut Dica: i-a adus in finala cupei, a marcat singurul gol dat de stelisti in finala contribuind masiv la castigarea acesteia, Gigi inca mai are un argument sa il alunge din Ghencea(sau din Pipera :)) "DA, dar poti tuu sa faci ca Florescu? Pac-pac? Ca l-am vazut acum inainte de finala - Bam-bam-bam cu mingea pe ureche... Nu poti! hehehe hahalero! pana inveti si tu, nu ai ce cauta la echipa lu Becali"

To be continued... Dica se duce la maestrul jedi AL, ca sa ii arate cum poate sa foloseasca FORTA sa fie mai bun decat Florescu.

No comments:

Post a Comment