31 May, 2011

Jucatorul de sah de pe terenul de fotbal

Nu! nu este vorba despre Messi !
Totul a inceput cu un vis. Visul a inceput cam incetosat si confuz..
"bah nu se poate!.. sa fie chiar el?"
Si deodata se clarifica imaginea. Razvan Lucescu. Asa clar il vedeam, parca stateam chiar langa el. Si undeva in spatele lui mai era cineva. Il batea pe umar... DA! Era Hagi! Parca erau la coada la piata, cel din spate asteptand ca cel din fata sa termine mai repede ca sa ii vina si lui randul.
Olaroiu, era cu spatele... nu stiu de ce, dar se indeparta. Cred ca avea treaba in alta parte. Gigi Becali, undeva in dreapta, se folosea de maini ca sa isi propage sunetul vorbelor mai departe... tot striga ceva inspre Oli... ala nimic, cred ca se facea ca nu aude, ca doar se auzea clar in toata incinta - apropo, habar n-am unde ma aflam. Dar parca era asa un fel de scena de teatru, o atmosfera obscura, cu fum intinzandu-se pe toata podeaua la baza picioarelor.
Undeva deasupra tuturor ... Marlon Brando! ah.. ba nu! scuze. Este doar Mircea Sandu, care ii priveste pe toti cu calmul si controlul cu care isi priveste un jucator de sah piesele pe tabla. Stie deja ce urmeaza.. va face in curand o mutare importanta, pregatita cu ceva timp in urma, cum face orice jucator de sah care se respecta.

MassMedia care se ocupa de sport (adica fotbal), in ultimele zile tot pune niste intrebari si lanseaza ipoteze care parca menite special sa creeze haos si scenarii intortocheate.
Pana si despre Olaroiu se vorbeste inca daca mai vine la Steaua sau nu... chiar si acum dupa ce e plecat cu totul spre alte angajamente. Pana sa se termine finala cupei, si mai ales imediat dupa castigarea acesteia, eram aproape siguri toti ca Olaroiu va ramane la Steaua si dupa ce se termina acest sezon, chiar daca el nu o recunostea. Parea incredibil de crezut ca poate sa stea doar pentru cateva saptamani la Steaua, sa ia si cupa si apoi sa plece. Acum este clar ca nu mai vine la Steaua. cel putin nu in sezonul care urmeaza... poate la finalul lui.

Romania va pierde cu Bosnia. Mai ales acum cu debandada de la nationala creata de plecarile unor jucatori de baza, de indisponibilii pentru acest meci si de lipsa de incredere si sustinere a lui Razvan Lucescu. Dupa ce va pierde, Razvan va pleca si singur, sau in orice caz, va fi foarte 'ajutat' sa o faca.

Dupa el, cel mai probabil Hagi nu va rezista ofertei de a redeveni selectioner, daca aceasta i se va face, si aproape 100% asa va fi !

No comments:

Post a Comment