27 July, 2011

Despre Fotbal: Chiar ca ne minunam prea repede ...

O sa comentez putin plecand de la un meci si de la articolul domnului Vochin in legatura cu respectiva partida dintre Petrolul si Otelul.

Am vazut meciul, in mare nebunie curata, jucatori care actioneaza parca inconstienti de urmari, luand cartonase galbene, rosii pentru ca apoi sa planga de durere (sufleteasca).

Domnul Andrei Vochin lauda niste nume de la Petrolul, spunand ca ne amintesc de trecutul glorios al echipelor romanesti in cupele europene. Sincer, in afara de golurile lui Oprita, care au fost demne de un mare jucator, nu am avut de ce sa ma minunez.
Din comentariile venite la articol, sunt cativa oameni care au vazut si punctat adevarul dincolo de laudele excesive la adresa unor jucatori care nu au aratat cine stie ce, in afara de executiile lui Oprita.
Nici cand aveau un om in plus, Petrolul nu reusea decat foarte greu si rar sa se apropie sau sa intre in careul advers si cand o facea, de obicei o facea prin mingi bubuite pe sus.

Nu mi-a placut deloc meciul. Otelul, dupa golul cu noroc cu care a deschis scorul, nu a prea facut nimic, iar dupa ce au inceput sa le plece jucatorii timpuriu la vestiare, am vazut exact jocul tipic romanesc: incalcit, haotic, bataios, prost.

De ce as lauda asa puternic JUCATORUL Oprita? Goluri si executii superbe mai vezi in liga I, este adevarat. Dar mai departe de a mentiona apreciativ strict executiile in sine, nu as merge. Sa il vedem ca repeta macar o data la 3 meciuri asemenea reusite, si atunci voi aprecia Fotbalistul. Altfel, si Banel a dat gol din foarfeca... unu si bun!

Dar fac trimitere la chiar spusele lui Andrei Vochin, cum ca multi suntem tentati sa tresarim bucurosi si sa ne minunam imediat ce vedem cate o faza, doua, de fotbal calitativ. Intr-adevar, si de obicei asta face presa, care reactionand impulsiv, parca trezita brusc dintr-o amorteala profunda, propulseaza cate 2-3 Messi de Romania pe an.

De la un om care stie sau intelege fotbalul, am pretentia sa se poata abtine de la acea tentatie a entuziasmului in fata unei flori aparute in lanul de uscaturi

No comments:

Post a Comment