28 July, 2011

Parkour in anii '30, '40, '50 - pe acolo, nu se stie exact, oricum, foarte tare !!!

Am gasit chestia asta pe internet acum cateva zile si m-am gandit ca e o chestie tare pe care sa o pun si eu aici pe blog sa o vada miile, zecile de mii de cititori ai mei :))
Si textul gasit pe siteul liberinmiscare.ro despre tipul din filmulet (titlul initial al articolului era 'parkour in anii 1930'):

Arnim Dahl s-a nascut pe 12 Martie 1922, si a murit pe 3 August 1998. Da, asta inseamna ca a trait 76 de ani, si credeti-ne, a avut o viata plina. A fost unul dintre primii cascadori ai televiziunii germane, si cel mai cunoscut la vremea respectiva. A fost internat de mai mult de 40 de ori in spital, si a suferit mai mult de 100 de fracturi. De fapt, si-a petrecut, in total, mai mult de 4 ani din viata internat in spital. Intr-una din cascadoriile sale, a sarit de pe o macara, de la 47 de metri inaltime, in apele portului Hamburg [asa cum se vede la un moment dat si in clip, se pare]. A facut cascadorii pentru mai mult de 50 de filme.
Dupa un scurt research, am aflat ca urmatorul clip este posibil sa fie filmat in jurul anilor ’50, nu ’30, asa cum scrie peste tot. De asemenea, exista pareri cum ca personajul din filmuletul de mai jos nu este Arnim Dahl, ci un tip pe nume John Ciampa, care avea atunci 21 de ani. Nu se stie prea mare lucru despre el, doar ca idolii lui erau Tarzan, Errol Flynn si Douglas Fairbank. Ca aparea frecvent in ziarele anilor ’40 si era supranumit “musca umana” sau “Tarzan din Brooklyn”. Si s-ar spune ca filmuletul a fost facut in 1942,pe undeva prin Brooklyn, New York si a fost prezentat la stiri.
Indiferent daca e vorba de Arnim Dahl sau John Ciampa, ideea e ca se facea parkour, si nu numai, in Germania sau SUA, acum mai bine de 60 de ani. Si e foarte tare ce face omul asta:

No comments:

Post a Comment