15 March, 2012

Mare! Mai Mare! Magistral! Messi!

Te afli acolo. Sus. Deja consacrat. Valoarea ti-ai confirmat-o.  Banii si aprecierea si tratamentul curg in continuare la fel, asa cum i se cuvin acelei valori deja demonstrate.

Ce alegi sa faci tu in continuare dupa ce ai ajuns deja acolo? Aici se decide cine este cu adevarat un caracter si o valoare deosebita. De acea alegere depinde daca ramai acel om demn de apreciere stima si respect, pastrandu-ti stralucirea, sau daca incepi sa palesti pana ramai doar o licarire a trecutului.

Am vazut Arsenal - Milan(in tur fusese 4-0 pt Milan), meciul in care se parea ca o echipa trebuia sa realizeze imposibilul, iar cealalta, doar sa decida in ce maniera avea sa bifeze acest retur inainte de a trece in faza urmatoare a Champions league.
Acest meci m-a facut sa am un sentiment amar legat de cum se poate desfasura o partida la acest nivel care este considerat de cea mai inalta treapta  a calitatii sportive. Am vazut un Milan foarte ciudat, care in special in prima repriza, ii lasa adversarului spatii enorme chiar in jumatatea proprie, asistand parca la defilarea lui Arsenal, care si ei poate socati si bulversati de postura pasiva a 'rossonerilor' nu au reusit sa marcheze decat de trei ori.
Ma uitam la Ibrahimovic si la Robinho si nu imi venea sa cred ce vedeam. Unde era acel spirit tanar si entuziast care dribla o echipa intreaga pe cand juca la Ajax, finalizand cu gol? Sau acel titirez ametitor care putea oricand sa intepe echipa adversa cu sange rece dar in acelasi timp cu zambetul satisfactiei inocente in fata reusitei. Desigur, gloria este deja bifata undeva acolo in istoria sportului rege. Dar ce se intampla acum? Acum cand au inca aceleasi capacitati si oportunitati de a face milioane de oameni sa zambeasca plini de admiratie.

Alta zi. Alta echipa. Alt meci. Dar totul pleaca de la aceleasi tipare si rutine. Intrarea la vestiare. Schimbarea hainelor cu echipamentul de joc. Discursul antrenorului diaintea partidei. Acelasi antrenor de cativa ani buni. Care a condus la castigarea multor trofee cu acelasi stil de joc. Aceeasi pregatire, pentru aceeasi seriozitate, avand aceleasi asteptari. Acelasi culoar care duce spre gazon. Ritualul dinainte de fluierul de inceput - acelasi.

Oare ce se intampla in mintea lui acum ? Cand incepe JOCUL. Inca un joc ca multe alte sute inainte de acesta. Ce il face sa o ia de la capat cu aceeasi prospetime si dorinta de a fi la nivel maxim? Constientizarea unei obligatii fata de asteptarile fanaticilor innebuniti dupa acea imagine a invingatorului, a performantului? Este oare acel 'trebuie' care se fixeaza in subconstient? Parca e prea mult; suna prea greoi. Mult prea complicat pentru lejeritatea si fluenta debordanta ce caracterizeaza ceea ce va sa vina. Cele la care am asistat de atatea ori pana acum.

Dar ce spuneti de placerea pura si nealterata de a face ceva care te face sa te simti BINE. Urmarea fireasca a sensului indicat de structura genetica nativa a talentului, si dorinta de a da curs si roade tuturor acestor calitati, simtiri, trairi care vin din interior.
Pentru toti ceilalti, ceea ce pare a fi, este explicat si perceput ca GENIU. Dar in mintea lui nu cred ca exista aceasta autocaracterizare. Poate ca pur si simplu o face pentru ca este posibil si firesc.

<<   1. Scapa singur, avanseaza lent parca scanand sutele de variante de continuari posibile, si trimite un lob parca putin imperfect executat, mingea scapand intr-o parte dar ajungand unde trebuie
2. Primeste in careu si strecurandu-se paralel cu poarta cum ii place sa faca de nenumarate ori, gaseste bresa si momentul oportun pentru a trimite imbatabil
3. Sprinteaza pentru a prelua perfect inca o data dupa o pasa lunga, si .. si .. inca un lob de aceasta data cu piciorul drept
4. Sa speculeze greseala adversarului si sa isi pastreze calmul pentru a trimite cu precizia milimetrica necesara ca sa inscrie dintr-un unghi aroape mort
5. Cand ii lasi 2-3 metri spatiu la marginea careului, este aproape inevitabil - inca un sut plasat perfect si inca un record spulberat !!! Oare cate vor mai urma?   >>

Ce poate fi mai frumos si inaltator, ca dupa toate aceste lucruri, trairi, realizari, bucurii si satisfactii personale, sa realizezi ca odata ajuns acolo la acest statut prin intermediul acestui JOC - POTI AJUTA SI SCHIMBA LUMEA INSPRE BINE. Cel mai puternic motiv pentru a ramane acolo sus cat mai mult timp posibil. El o face !

God bless him!

No comments:

Post a Comment