29 November, 2016

Poti face SHOW de Freestyle Football si in Romania cu putine scheme daca esti creativ si folosesti muzica

 -- Poti face SHOW de Freestyle Football si in Romania cu putine scheme daca esti creativ si folosesti muzica --

Vreau sa fac inca un apel la toti tinerii carora le place sa se joace cu mingea in sensul de a face scheme si smecherii cu ea fara sa insemne neaparat ca joaca fotbal...
Amintiti-va de reclamele cu Roberto Carlos, Beckham si Ronaldinho si Davids in care mici scheme erau prezentate pentru a face deliciul publicului promovand diverse branduri.

Din freestyle football se poate face si spectacol live chiar cu o serie limitata de scheme daca le pui cap la cap si le pui intr-un numar creativ in care te folosesti de muzica pentur a accentua diferitele elemente pe care le folosesti.
Concret ma refer la a face cateva scheme dar a pune munca si atentie la modul in care le cobini. Mai ales in Romania unde nu prea face mai nimeni scheme variate cu mingea, un show in care
pui 8-10 scheme intr-un interval de 1-2 minute poate aduce un show foarte misto pentru publicul larg.

O sa dau aici cel mai bun exemplu la care am participat si contribuit pe viu - Sorin Tatar - care a participat la NextStar - emisiunea de la Antena1, cu un numar de freestyle football la inceputul anului 2016.
 El se apucase de freestyle de la 0 la inceputul verii 2015, in sensul ca si cu jonglatul simplu pe picioare era foarte la inceput atunci cand s-a apucat. S-a antrenat foarte mult in vara respectiva si a putut sa inceapa sa faca o serie mica de scheme cum ar fi atw, crossover si htw si neck stall.

Show-ul de la antena a fost prin luna martie, si el a aflat de asta cu doar cateva lni inainte, deci in acea iarna, neavand un loc ca o sala unde sa se antreneze, mai ales ca in acele ultime 3-4 luni de zile fiind iarna nu s-a antrenat mai deloc, si oricum nu era ca si cum stia sau avea in gand sa faca show-uri de freestyle in Romania, cum mai nimeni nu se gandeste mai ales in Romania.

Asadar ce vreau sa spun e ca avea luni in care nu se antrenase mai deloc, mai ales ca nu se gandise niciodata sa se tina de practicarea acestui sport ca la ceva profesionist. Nu era ca si cu te duci la club la gimnastica si acolo totul e foarte serios cu multe antrenamente pe saptamana de cateva ore fiecare, unde antrenorii au grija sa te tina concentrat in continuare pe ceea ce faci pt ca acolo se presupune ca esti ca sa progresezi cat mai repede cat mai bine posibil. El facea freestyle football  ca o placere pe care o descoperise dupa ce vazuse niste clipuri pe internet.

Aceasta pasiune s-a transformat brusc intr-o oportunitate de a presta LIVE la televizor(chiar daca emisiunea a fost inregistrata, show-ul lui a fost live facut cap-coada) o provocare foarte grea si intimidatoare as zice eu, mai ales ca nu mai prestase in nici o alta disciplina in fata unui public pana atunci si era inca foarte la inceput intr-ale freestyle-ului cu mingea de fotbal, facand doar in curte niste scheme si in parc.
In aproximativ 5 antrenamente m-am intalnit si eu cu el in saptamanile premergatoare show-ului. Doar 5 antrenamente! Asta ca sa incercam sa punem la punct un show, un numar legat care sa contina acele putine scheme pe care le putea face, pentru a parea interesant de privit pt public.

Asta e show-ul lui !CLICK pe poza pt video youtube -> 

Consider ca a facut o treaba extraordinara pentru putinele ore de antrenament aplicat, concentrat pe performance pe care le avusese pana atunci si mai ales tinand cont de emotiile foarte mari pe care le-a avut.
Asta cred eu ca este dovada perfecta ca poti face un show foarte misto de freestyle football fara sa stii foarte multe scheme si combinatii extrem de grele, daca reusesti sa legi cateva trick-uri si sa te folosesti si de muzica pentru a da un efect audio-vizual puternic publicului!

Asadar astept si indemn pe oricine are placerea de a se juca cu mingea si de a incerca o schema-doua din cand in cand, sa se apuce mai serios de aceasta disciplina - freestyle football - si dupa ce invata o serie de 7-8-9 scheme, sa faca un scurt video si sa imi trimita si mie pe conturile si pagina mea de youtube/facebook, si vom incerca sa imbogatim astfel comunitatea de practicanti de freestyle si de ce nu, sa ajunga sa presteze la diverse evenimente show-uri de freestyle football !
PS: de curand am descoperit un practicant nou, foarte tanar, ceea ce ma bucura si imi da sperante ca putem continua sa promovam si sa popularizam acest sport-spectacol in Romania - mai multe despre el in postarile urmatoare !
Facebook.com/AlexfreestylePage

No comments:

Post a Comment