10 February, 2017

Cum sa inveti sa faci super scheme cu mingea de fotbal!?

<Cum sa inveti sa faci super scheme cu mingea de fotbal!? >
#invatafreestyle Cand eram mic ma jucam cu mingea non-stop! jucam atat fotbal cu altii in curtea scolii cat si orice altceva puteam face singur in spatele blocului sau doar eu cu un prieten cand nu aveam mai multi insi cu care sa jucam.


In timp am ajuns sa joc foarte bine si sa simt mingea foarte bine jucand fotbal cu altii si facand tot felul de chestii tehnice care pentru mine erau provocari personale. 
De exemplu, incercam sa dau mingea in sus la diferite inaltimi si sa ii fac preluari care de care mai misto si mai complexa. Lasand-o sa curga pe sol, sau incercand sa o prind direct pe picior balanzand-o fara sa mai atinga pamantul.

-- cateva linkuri utile spre finalul articolului --

De prin 2012 am inceput sa fac o serie de tutoriale si videoclipuri despre si cu scheme cu mingea.
Sunt foarte multi copii mai mici sau mai spre 18 ani care incearca sa faca diferite scheme sau vad la altii elemente de tehnica avansata si se mira si se intreaba in acelasi timp cum ar putea si ei sa faca astfel. Mentalul conteaza foarte mult si daca nu ai pe nimeni sa iti dea putina incredere si cunostinte despre conceptul de a invata ceva nou, poate parea ceva imposibil atunci cand esti la inceput si incerci ceva, o miscare cu mingea, si ti se pare grea si sare aiurea din picior. :)
Chestia este ca totul pleaca de la mentalitate si de la increderea ca orice schema se poate invata cu timpul si cu repetari succesive la antrenament. 

Trebuie doar sa exersezi! Bineinteles ca uneori va veni mai greu schema respectiva. Unii invata mai usor iar altii mai greu. Este o chestiune de talent si coordonare nativa. Acestea pot fi mai dezvoltate la unii fata de altii. Dar indiferent de situatie, cu siguranta SI TU vei putea sa inveti orice schema iti propui. 
Doar ca in cazul in care nu ai o coordonare foarte buna, va trebui sa te antrenezi mai mult si sa exersezi mai mult pana sa prinzi miscarea respectiva.


Asadar, treceti la antrenament! Uitati-va la tutorialele youtube.com/invatafreestyle pentru a va ghida putin mai usor inspre executia corecta si incercati orice schema va trece prin cap!
Mai multe despre motivatia de a invata diferite scheme cu mingea intr-un viitor articol!
Pana atunci iata aici alte cateva chestii foarte tari despre scheme cu mingea: Arta de a jongla cu mingea
Facebook.com/AlexFreestylePage

No comments:

Post a Comment