30 March, 2017

Ce inseamna cu adevarat Freestyle Football | TOTAL DIFERIT de fotbal

De cativa ani de zile promovez si redau esenta acestei discipline spectacol numita Freestyle Football si aspecte de Street Soccer - Youtube.com/invatafreestyle
 youtube.com/user/invatafreestyle


Sa fie clar, cine zice ca face scoala de freestyle dar cheama copiii la un club de fotbal pe un sinntetic, e in eroare, pentru ca niciodata cei care vin acolo nu vin pentru Freestyle. NU!
 Evident ca ei vin acolo cu primul gand si principalul gand in minte - FOTBAL. Adica aceasta industrie de la ora actuala in care nu se mai gaseste aproape deloc esenta adevarata pura a acestui joc care a fost candva foarte frumos.

Ca vin copii si le mai arati o schema in ambalajul unui asa-numit antrenament de tehnica individuala, da, se poate, dar ei le fac asa ca un plus, niciodata ca principala activitate.

 https://youtu.be/mXwCmbCxLTo
Freestyle adevarat inseamna schema pe care o arati oamenilor in parc, pe un trotuar, in statie la autobuz, la un eveniment/petrecere. 
Fara reguli, fara restrictii, fara stereotipii cretine. Pura libertate si creativitate cu mingea. Faci orice iti trece prin minte cu mingea.


Din pacate, in Romania, din cei foarte multi copii care au vazut clipurile mele de pe #invatafreestyle mai nimeni nu s-a apucat serios de acest sport-spectacol.
Erau cativa, si unul in special din cei cu care m-am antrenat la un moment dat si fara sa cer vreun ban in parc, dandu-le mici sfaturi despre diferite scheme, care ar fi putut deveni foarte bun. Dar nu s-au tinut.
Pana la urma, un singur baiat pe care ma bucur enorm ca l-a intalnit, a avut placerea si curajul de a incepe practicarea acestui sport aruncandu-se direct intr-o emisiune televizata realizand un numar de freestyle football in doar 5-10 zile, avand doar cateva luni de zile de antrenament, plecand de la 0 chiar si cu jonglatul simplu. Acela este Sorin Tatar, link cu el aici: FREESTYLE-Sorin!

Si tineti minte - canalul #invatafreestyle este cel mai complex proiect de scheme speciale cu mingea din Romania cu multe tutoriale si montaje deosebite cu mingea!
 https://youtu.be/xSz3pttPD4o



No comments:

Post a Comment