13 June, 2010

Despre cei doi freestyleri romani din postul precedent

Clipurile celor doi romani - le puteti veeda un pic mai jos, la postul precedent aici pe blog: Vlad si Vali.

COMENTARIU STRICT FREESTYLERISTIC :

Vlad a facut un clip mult prea lung pentru ce arata in el, 6 minute si ceva e mult prea mult pentru un clip de freestyle pe care sa il pui pe net, daca nu ai un nivel extraordinar in ce priveste 'skill-ul' ca sa poti arata o varietate foarte mare de trickuri, si sa poata fi interesant/captivant pentru privitori.
Se vede ca are un progres bun pentru perioada in care a facut freestyle si pentru nivelul Romaniei de freestyle.
Totusi sunt niste trickuri care nu sunt facute calumea, niste executii care nu ies foarte bine, pe care un freestyler cu experienta lui nu ar fi trebuit sa le puna in clip. Sunt niste chestii pe care daca le mai exersa, sigur le putea face mai calumea - de exemplu schema 'abdullah' e facuta naspa, mingea sta mult pe tibie sau e prinsa intre genunchi la inceputul executiei. La acele crossover-uri din sitdown, aproape niciodata nu da piciorul peste minge - daca ar fi filmat dintr-o parte s-ar fi vazut extrem de clar chestia asta; asa, din fata, iti trebuie ochi de expert ca sa iti dai seama ca nu sunt facute corect :) dar iti poti da seama!
Si la unele nt uri de exemplu la tatw-amatw(no touch) sare mult prea tarziu cu ultimul picior care trece peste minge, iar la amatw-timo(no touch) si la inca una de genul asta, mingea urca prea putin, practic ramane sub piciorul cu care urmeaza sa faca a doua schema din combinatie, deci nu e chiar calumea executata combinatia respectiva.
Cel mai bun nivel al lui Vlad este la categoria 'Upper body', care este si cea mai usoara din freestyle, varietate mare de trickuri, dar totusi ciudat ca nici pana acum nu stapaneste un trick banal in upper - 'head stall' .

Vali a avut cel mai bun progres la airmoves/lower body din istoria freestyle-ului din Romania! In cateva luni de zile de antrenamente, a ajuns sa execute in acel clip, multe combinatii 'no touch' foarte grele si executate CORECT ! Dintr-o data cu un clip, a sarit foarte mult in topul virtual al celor mai buni 'Airmoveri' din Romania ajungand cam pe 4 as spune eu, clar peste Vlad la aceasta categorie a freestyle-football.

De remarcat ceva foarte important este ca in multe faze Vali face FS pe pamant si nu pe un ciment drept/nivelat, ceea ce ingreuneaza cu mult progresul si sporul la freestyle, si totusi, iata ce a reusit sa faca !

Oricum ideea este ca freestyle-ul din RO este pe un drum bun, freestylerii progreseaza foarte bine, si incep sa apara din ce in ce mai multi.

Legat de LPul meu pe care l-am anuntat, imi pare rau dar va trebui sa mai astepte putin!

Bafta la FREESTYLE!
AL

1 comment:

  1. Multumesc de comentariu, in mare parte sunt de acord . Nu stiu cat de obiectiv a fost comentariul, dar cu toate acestea il respect. De multe ori, aceste critici ma ajuta mai mult decat laude de genu "bravo bun clip", un comentariu este de apreciat...
    Cu toate acestea , crossoverele din sitdown nu sunt gresite intr-o proportie atat de mare pe cat consideri tu...


    "iar la amatw-timo(no touch) si la inca una de genul asta, mingea urca prea putin, practic ramane sub piciorul cu care urmeaza sa faca a doua schema din combinatie, deci nu e chiar calumea executata combinatia respectiva." - ok sa zicem ca la amatw timo ai dreptate, dar o combinatie asemanatoare este amatw atatw nt, care mi s-a parut corecta...
    Iar sa spui ca nu controlez head stall.....
    Oricum iti multumesc, in mare parte stiam ce trebuie sa imbunatatesc.

    ReplyDelete