09 August, 2011

5 motive pentru care Steaua nu prinde nici macar locul 2 sezonul asta

Un fel de raspuns la articolul lui Razvan L. de pe mysport.

De cativa ani buni Steaua nu mai castiga mai nimic; a avut ceva noroc cu venirea tarzie anul trecul a lui Olaroiu, cu Dica si autogolul lui Barboianu de a reusit sa smulga o cupa.
Asta pe plan intern, ca de Europa ce sa mai vorbim - DEZASTRU - ceea ce de altfel este valabil pentru toate echipele romanesti in ultimii ani.

1. Gigi Becali este inca patron

2. Multi jucatori adusi pe ultima suta de metri. Campionatul a inceput, Steaua are deja un egal cu o nou-promovata dupa doua etape, si ei inca sunt la capitolul formare de lot. Dintre cei adusi recent, sunt jucatori care par buni si valorosi la nivel individual, cel putin pe hartie, sau din amintiri - acu vreo 2 ani jucau bine, chiar daca nu au mai facut nimic de vreun an incoace, las' ca au fost considerati 'Messi sau Ronaldo de Romania' candva - Florin Costea cred ca se incadreaza foarte bine aici.

3. Degeaba are Levy 2 jucatori pe post, daca majoritatea sunt de-abia adusi si nici nu a apucat sa lucreze cu ei. Nu uitati ca suntem in Romania si mai ales la Steaua sub conducerea 'razboinicului' . Cand sa aiba timp sa omogenizeze si el lotu, si mai ales sa se hotarasca asupra jucatorilor pe care ii titularizeaza, sau sa creeze relatii de joc si automatisme (n-am vorbit ca un fotbalisto-analist ? :) ) ca daca ii mai scapa o victorie, doua, va fi PA!

4. Tanase, Banel, Florin Costea - adica unul care si-a pierdut talentul printre dansatoare, bombe sexi si discoboluri, sau pe care nu si-l poate pune in valoare din cauza unui numar scazut de circumvolutiuni, unul care nici dupa atatia ani de fotbal nu a invatat mai mult decat sa alerge, trimitand una din 5 centrari in careu, si aceea avand nevoie de putin noroc ca sa mai ajunga si la coechipier si unul caruia o accidentare i-a taiat elanul de a juca la potential maxim - cu acestia inca defileaza Steaua chiar ridicandu-i la rang de vedete ale echipei pe unii dintre ei.

5. Glorioasa victorie cu Mioveni ... uneori ma intreb daca lumea, ma rog asta a fotbalului, presa sportiva, intr-adevar se uita la fotbal, si daca nu cumva de foarte multe ori se urmeaza o calea oarecum orbeste, prin care sa ridice in slavi o echipa care a fost odata, demult, campioana Europei, si asta datorita unui portar care a aparat 4 penalty-uri.
Daca erau buni, trebuiau sa le dea 10 celor de la Mioveni, la cum s-au prezentat acestia.

PS: v-am zis ca Gigi inca este Patron acolo ? :)

No comments:

Post a Comment