06 January, 2017

Revenire de campion a lui Raonic în faţa formei perfecte de început de an a lui Nadal

După o pregătire optimă înaintea noului sezon pentru Nadal, care nu mai reuşise acest lucru în ultimii ani din cauza problemelor la genunchi, forma sa se arăta la cotele cele mai înalte, învingându-l pe Raonic cu 2-1 în turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, la finalul lui decembrie anul trecut şi pe Goffin(2:0) pentru a caştiga trofeul de încalzire înainte de startul competiţiilor oficiale.
La Brisbane, după Dolgopolov si M. Zverev in minim de seturi, nadal îl întâlnea pe Raonic cu formă şi încredere maximă, simţindu-se foarte bine în acest start competiţional.
Aşa a făcut-o şi in primul set cu înaltul canadian impunandu-se cu 6-4 şi începand cea de-a doua manşa cu aceeaşi formă foarte bună şi şanse de break pe serviciul lui Raonic, nefructificate însă.


Si iată că vine acel moment în tenis când totul se poate schimba, şi un meci se poate întoarce la 180 de grade. Dupa şanse ratate de a se desprinde şi în setul secund, Nadal începe să servească un pic mai slab iar Raonic să lovească cu bombele sale cu mână sigură fâră niciun pic de tremur. Break-ul se realizează la jumatea setului secund dar nu în sensul în care ne-am fi aşteptat, canadianul făcând 5-3 şi servind pentru egalarea la seturi pe care o şi obţine. 

Cu 23 de aşi reuşiţi în total, Raonic intra şi în setul decisiv cu încredere maximă, iar Nadal parcă nereuşind să intre în forma din primul set şi începutul celui de-al doilea, porneşte cu stângul şi in decisiv, pierzându-şi serviciul - sau poate ar trebui să zicem că a pornit cu "dreapta" în cazul stângaciului iberic :).


Raonic îşi menţine calmul caracteristic şi loviturile năucitoare şi foarte precise de asemenea şi nu îi mai dă şansa de revenire lui Nadal, învingând 4-6 6-3 6-4 după un meci în care am văzut un Nadal senzaţional în prima parte şi un Raonic extrem de calculat cu o revenire şi întoarcere extraordinară de scor în partea a doua.


Nadal însuşi spune la conferinţa de după meci că acel passing de forehand in cross la 2-2 în setul secund putea schimba totul şi ar fi avut şanse foarte mari de a caştiga el cu 2-0 la seturi.


Raonic urmează să se dueleze cu Dimitrov pentru a ajunge în finala la Brisbane unde va da de caştigătorul dintre Nishikori şi Wawrinka.

No comments:

Post a Comment