27 October, 2011

Articol despre fotbal - Tot Mai Jos !

Degeaba ai stadion de 100 milioane pe care s-au platit vreo 200...
Degeaba faci n-shpe mii de promouri anuntand un eveniment de neratat din fotbalul romanesc...
Degeaba se face coada la bilete, si vin peste 40 mii de oameni pe stadion...
Degeaba toate astea daca esenta acestui eveniment, calitatea jocului in sine, a fotbalistilor care cica ar trebui sa joace pe teren, a organizarii accesului pe stadion, a oamenilor implicati tinde spre ZERO !

Ilie Stan, nu ai vrut tu sa iti vina randu? uite ca ti-a venit. acum e randu tau! Esti acolo! Si ce faci? Mai nimic dupa cum se vede. Nu a stat acest antrenor cu echipa in excurise la munte pentru team building, pentru crearea unei coeziuni de grup? Imi pare rau dar nu iese din tiparul clasic al antenorului roman.
Ii vedem tot timpul pe acestia din aceasta categorie cum fac in timpul meciului - Doamne ce dezastru! ce haos! ce disperare inutila!
Oare cand o sa inteleaga si ei ca o echipa nu se aduce pe drumu cel bun in timpul meciurilor oficiale ci intre acestea. Nici nu vreau sa ma gandesc cum fac ei la antrenamente... In orice caz, la conferinte domn'e, se straduiesc sa fie eleganti, si incearca sa isi aleaga cuvintele si vorbesc cu calm. Ii vezi si aproape ca iti zici ca astia chiar stiu cum sa vorbeasca cu jucatorii. Dar asta ar trebui sa se reflecte in jocul echipei nu? Ceea ce se reflecta dupa cum vedem cu totii este cu totul altceva.

A fost foarte amuzant cum in ultimu timp am ot auzit-o pe asta cu "un nou inceput". Cred ca a vazut un film ceva, recent, de unde a scos-o p'asta pentru ca ii place mult se pare. Mai intai, dupa golul lui Florin Costea impotriva Otelului, cica i-ar fi zis "baiete, asta poate fi un nou inceput pentru tine" . Ok! interesant! Dar ce sa vezi? Dupa splendida performanta de 0-5 cu Maccabi ne-o arunca din nou, de data asta aplicata pentru intreaga echipa - "Sper ca dupa acest meci sa fie un nou inceput pentru noi" Asta e chiar tare! Dupa domnul Iliesta, un nou inceput vine si dupa o reusita, dar iata si dupa 0-5 cu Haifa. Ce sa mai zici? oare jucatorii il inteleg pe antrenorul asta ?

Ca sa revin la derby-ul care numai derby nu a fost, este incredibil ca dupa Dinamo Rapid in care nu am vazut nimic, vine si acest meci in care se intampla acelasi lucru, sau mai bine zis nu se intampla... Sau, ma scuzati... ceva totusi s-a intamplat. Jucatorii au avut placerea de a 'marca' cel putin in lupta corp la corp, sau pumn la coaste. Mi se pare absolut deplorabila imaginea pe care o lasa astfel de faze in care jucatorii se bat pur si simplu la gramada ca niste huligani sau jucatori la divizia comunala. Ok, sunteti penibili la fotbal, si nu jucati nimic, dar macar aveti demnitatea si fair-play ul de a nu va omori pe teren si a nu iesi de acolo cu ochii vineti.
Si ce este incredibil este ca acesti asa-zisi fotbalisti, sunt platiti cu sute de mii de euro pe an!

Despre inca un lucru as vrea sa vorbesc care mi s-a parut stupefiant:
Declaratia lui Razvan Lucescu imediat dupa acest meci, despre momentul cand a fost surprins spunandu-i arbitrului Coltescu Sebastian, cum ca 'vor sa ii faca campioni pe cei de la Dinamo'. Acesta a spus ca nu stia ca este filmat atunci, si ne atrage atentia ca la conferinta de presa a spus altceva si ca atunci cand era oficiala declaratia, aceea este cea care conteaza.
Cred ca pe orice om normal, aceasta declaratie ar trebui sa il lase masca! Niciodata nu m-as fi asteptat la o astfel de explicatie de la Razvan Lucescu.
Adica acest om ne spune acum, ca la conferintele de presa oficiale si la interviuri declara niste lucruri, fiind constient ca este filmat, si astfel controlandu-si declaratia spunand ce trebuie sa se auda, nefiind neaparat ceea ce gandeste. Mai si recunoaste ca a fost prost, probabil pentur ca nu si-a dat seama ca este filmat, si a scapat o vorba pe care o gandea dar pe care nu ar fi trebuit sa o auda si sa o stie mass media si toata lumea.
Mai bine nu mai explica nimic, decat sa recunoasca aceasta lipsa totala de onoare si demnitate.

Astea sunt derby-urile, asta este fotbalul nostru, astia sunt oamenii! Cu astea vrem performante ???

No comments:

Post a Comment